top of page

טכנולוגיית כתרים בגישת "אל מתכת"

צריכים לעשות כתר ולא יודעים היכן ולפי איזו שיטה כדאי ללכת?

בואו נדבר על הגישה בה דוגלת המרפאה שלנו, שיטה בה הכתר אינו מכיל מתכת כלל. מדובר בשיטה היעילה, מדויקת, אסתטית ובטוחה הרבה יותר מכתר החרסינה הישן (הטוב?) והמוכר.




במרפאה אנחנו מקפידים לבצע סתימות לבנות בלבד וכתרי זירקוניה ללא מתכת כלל. זאת היות וכיום המטופלים מעוניינים כמה שפחות להיות עם מתכות בפה שלהם, לכן אנו דוגלים בשיטה הנקראת שיטת "אל מתכת".


המכשור במרפאה מאפשר לנו לסרוק את הכתרים באמצעות מצלמה דיגיטלית ולהחרט ע"י מדפסת תלת מימדית. התהליך החדשני מאפשר להגיע לרמת הדיוק גבוהה במיוחד שחשובה הן לאסתטיקת השן והן לתחושת הנוחות של המטופל. התהליך לא ידרוש מכם מאמץ כלל, לא תידרשו לתת מידות כמה פעמים כפי שהיה נהוג בעבר, אלא המידע ישמר במחשב ובכל מקרה של שינוי, יהיה ניתן לחזור לנקודה בה הפסקתם.


ישנם כמה יתרונות בכתר מסוג זה: יתרון הן בפן האסתטי והן בפן השיקומי.

1. מבחינה אסתטית, גם כעבור מספר שנים הכתר ישאר לבן, יאפשר חיוך מושלם ויהיה קשה לזהותו בפה, אם בכלל וזאת הודות לרמת האסתטיקה הגבוהה שלו. יתרה מזו, לא תוכלו להבחין בפס המתכת האופייני לכתרים העשויים ממתכות וזאת גם במקרה של נסיגת חניכיים או שחיקה המתרחשת בטבעיות ככל שעובר הזמן.


2. מבחינה שיקומית, הזירקוניה הינו חומר המונוליטי החזק ביותר כיום בתחום כתרי השיניים בניגוד לכתרי החרסינה אשר מאוחים למתכת. בכתרי החרסינה הישנים, נפוץ מאוד לראות כשלים בחיבוריות שבין החרסינה למתכת. כתרי הזירקוניה יוצרים כתרים חזקים שפותרים את הבעיה הזו.


בנוסף לכך, חשוב שתדעו כי החניכיים שלכם יסתגלו לכתר הזירקוניה בצורה רגועה וללא דלקות, דבר המותיר את סביבת הכתר כסביבה היגיינית. אני ממליץ.

שלכם,

ד"ר איב צרפתי

Comments


© 2018 Dr. Sarfati Dentistry / ד"ר איב צרפתי מרפאות שיניים

bottom of page