top of page

שיני בינה - כל מה שאתם צריכים לדעת

שיני בינה מפתיעות את כולנו בשלב מסוים בחיים, לרוב לאחר שכל השיניים הקבועות שלנו כבר צמחו. השיניים הללו בוקעות בחלק האחורי של החניכיים, והן עשויות לגרום ללא מעט בעיות שיניים וחניכיים. למרבה השמחה, אנחנו מתמחים בטיפול בשיני בינה ובמרפאה שלנו נשמח להעניק לכם טיפול מקיף ומקצועי במסגרתו נוכל לבצע אף עקירת שיני בינה מבלי שייגרמו לכם כאבים מיותרים ועל מנת למנוע מכם בעיות עתידיות בחלל הפה.




צמיחת שיני בינה

שיני בינה הן 4 שיניים טוחנות אחוריות אשר צומחות בלסת התחתונה והעליונה ובוקעות בדרך כלל בגילאי העשרה על גיל 25. שלב הבקיעה והצמיחה של שיני בינה שונה בין אדם לאדם, והן נוטות לצמוח במקטעים במהלך מספר שנים.

אצל חלק מבני האדם, שיני בינה צומחות בצורה לא אחידה, מה שיוצר מרווח ביניהן לבין שאר השיניים הטוחנות. בנוסף, יש אנשים ששיני הבינה שלהם לא בוקעות במלואן, ולכן הן מכונות "שן כלואה". פעמים רבות שיני בינה מתחככות עם החניכיים ואפילו פוצעות אותן, ולכן מומלץ לפתור את הבעיות הללו באמצעות טיפולים מקצועיים בשיני בינה שיתבצעו על ידי רופא שיניים מומחה.


עקירת שיני בינה - כיצד היא מתבצעת?

עקירה של שיני בינה כרוכה בהליך כירורגי פשוט שעוזר להוציא את השן הכלואה במלואה בלי בעיה. רופא שיניים המתמחה בכירורגיה של אזור הלסת והפה יבצע בדיקה יסודית של שיני הבינה שלכם כדי לדעת בדיוק כיצד לבצע את העקירה בצורה הטובה ביותר. לאחר העקירה ומספר ימי החלמה, תוכלו לחזור לשגרה בלי לחשוש מהבעיות הנגרמות על ידי שיני בינה. עקירת שיני בינה היא לא תמיד חובה, וניתן גם לטפל בשיניים הללו בלי לעקור אותן. כדי להחליט האם לעקור שיני בינה או לא, רופא שיניים צריך לבצע צילום של השיניים כדי לראות כיצד שיני הבינה גדלו ואיך הן משפיעות על הסביבה. במקרים חמורים בהם שיני בינה מפריעות לאכילה, סגירת הפה ואפילו לשיניים לצידן, ניתן לבצע עקירה, ובמקרים אחרים ניתן לטפל בבעיה בלי עקירת שיני בינה.


שיני בינה עלולות לגרום למספר בעיות, אך בדיקה יסודית במרפאת המומחים שלנו תאפשר לכם להיפטר מהבעיה הזו במהרה ולחזור לשגרה תוך זמן קצר.


שלכם,

ד"ר איב צרפתי

Comments


© 2018 Dr. Sarfati Dentistry / ד"ר איב צרפתי מרפאות שיניים

bottom of page